Билки за здрави зъби.

Лечение с билки се използва за много проблеми свързани с костите и ставите, сърцето, високата захар в организма, кръвното налягане и проблеми със венците и зъбите. За доброто самочувствие и хранене, здравето на зъбите ни е от голямо значение. Те са фактор, който може при пренебрежение да нанесе големи щети на цялостното здраве на организма ни. Поддръжката им, чрез често миене и посещаване на зъболекар е необходима и важна. При появата на някои по-леки проблеми и симптоми обаче, можем успешно да лекуваме венците и зъбите си с билкови екстракти и разтвори. Те благоприятстват почистването и поддръжката на устната кухина и така премахват появата на по-големи проблеми с венците и зъбите. Сега ще ви изброим едни от най-ефикасните и доказани билки за здрави венци и зъби и поддържането им.

 Зелен чай – натурално в зеления чай се съдържат до четири пъти повече витамин С, отколкото в портокалите например. Това благоприятства оздравяването на зъбите, като костни образования. Освен това естествените флуоридни свойства на този чай, могат ефективно да спомогнат лекуването на един лек кариес и да предотвратят появата на нови. Един витамин наречен Р и съдържащ се в зеления чай, ускорява флуоридните му свойства и го прави незаменим съюзник в борбата за добро дентално здраве. Студената запарка от зелен чай и жабуренето с нея поне веднъж дневно е много полезна.

Червена боровинка – уникалните лечебни свойства на червената боровинка като антиоксидант и вещество за регулация на метаболизма се допълват и от полезността й за здравето на зъбите и венците. Сокът от червена боровинка в натурално състояние спомага борбата с бактериите в устата и устната кухина и потиска развитието и размножаването им. Това от своя страна редуцира образуването на плака, образуването на която може да доведе до по-големи проблеми с венците и зъбите.

Ксилитол – ксилитола е натурален екстракт от влакната на билки. Той играе ролята на естествен подсладител и е известен с употребата си при сухота в устата и стимулиране на слюноотделянето. При симптоми на отдръпване на венците е много полезен за употреба.

Билките са неизчерпаем източник на здраве и красота за човешкия организъм и успешно можете да ги прилагате при проблеми със зъбите и венците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *