Ядките и диетите.

Ядките са препоръчвани, като едни от най-добрите храни за диети. Те несъмнено са подходящи, но зависи кои ядки и в какво количество. Витамините, полезните мастни киселини, фибрите и протеините, които те съдържат са изключително полезни за организма. Диетите, които ги включват не са основани на употребата им, а често пъти ги ползват, като междинно хранене за засищане на глада. Освен, че ни засищат, те ни набавят оптимално количество енергия и полезни съставки за тялото ни в комбинация от някои билки за отслабване. Трябва обаче да знаем, че ядките осолени или печени са вредни и калорични. Най-добре е да приемаме сурови и натурални ядки. Както споменахме приеманите количества са много важни, защото заради съдържанието си на мазнини, ядката лесно води до така нареченото „пристрастяване“ и възбуждане на апетита. Ето и най-подходящите и полезни за диети ядки:

 Бадеми – бадемите са най-полезната ядка, не само за диети. Те са богати на желязо, калций и магнезий. Спомагат преработката и понижаването на лошия холестерол и регулират кръвното налягане. 100 грама от тях съдържат 570 калории, като 49 от тях са полезни мазнини, а останалото фибри и калий. Включването им в диетата ви, може да ви предпази от опасността от възвръщане на килограмите, както често се случва.

 Кашуто – ядката е несравнимо полезна и при това ниско калорична. В 100 грама можете да откриете само 553 калории. От тях 44 са полезните мазнини, а останалото са фибрите и калия. Те са източник още на витамин В6, магнезий и желязо. Често срещаните депресивни състояния, придружаващи диетите, добре се овладяват от употребата на кашу, а не на шоколад например. Могат да помогнат в превенцията на хипертоничните заболявания.

 Орехи – сред ядките полезни за диета, орехите са най-калорични. В порция от 100 грама калориите са 650, а полезните мазнините са 65 грама, придружени от 7 грама фибри. Те обаче са много полезни за цялостното здраве на организма ни и развитието на мозъчните функции. Можем да си набавим доза желязо, магнезий и витамин В6, чрез тях. Лекарите незнайно защо препоръчват порцията от осем ореха на ден за хубава фигура и здраво тяло. Линолеовата киселина в състава им спомага регулацията на аритмията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *