Известни личности и алтернативното.

on

Алтернативната медицина отдавна е атрактивна за известни личности от областта на киното, музиката и още много сфери. Хомеопатията и билко лечението са едни от основните практики на алтернативното лечение, но арсенала му съвсем не приключва до тук. Съществуват повече от хиляда различни методи за лекуване на тялото и духа по алтернативни начини, било то чрез билки или техники на лечение. Известните често пъти са под обектива и стреса от претоварването и постоянното напрежение оказва влиянието си върху тях. Именно за това те търсят алтернативни методи, чрез които да подобрят състоянието на духа и тялото си цялостно и благоприятно. Ето някои алтернативни техники, които известни личности прилагат успешно върху себе си.

  • Техниката „Александър“ – техниката цели контрол над телата ни. Чрез нея се превъзпитават тялото, ума и баланса ни относно тях. Движенията и координацията са съзнателно провокирани с цел по-осъзнатото им извършване. Много музиканти и актьори, като Робин Уилямс, Пол Макартни, Хийт Леджър, Стинг и редица други са се възползвали от практикуването на тази техника в определен период на живота си.
  • Ароматерапия – широко разпространена практика не само сред известните, ароматерапията използва етерични масла извлечени от растения с цел масаж или цялостно отпускане сетивата на тялото. Практиката намалява стреса и повишава положителните емоции. Известни личности възползващи се от нея са Шарън Стоун, Мадона, Деми Ловато и много други.
  • Аюрведа – популярната Индийска практика за цялостно лечение на тялото и духа включва в себе си използването на билки, спазването на хранителен режим, йога практика, медитация и масаж. Чрез практикуването и не само известни личности, като Кристи Търлингтън и Деми Мур водят здравословен начин на живот, но и много обикновени хора.
  • Акупунктура – известни личности възползвали се от практиката са Марая Кери, Ким Кардашиян и Джъд Лоу. Манипулацията, която стимулира тялото ни и го укрепва, действа на принципа на точковата активация с иглички.
  • Цветна терапия на доктор Бах – англичанинът с богат опит в практикуването на хомеопатията, създава своята терапия на базата на цветни есенции. Таргетите на терапията са умората, стреса, несигурността и цялостното изтощение на организма. Бах групира есенциите си на базата на 38 растителни вида, сред които са скална роза, слива, трепетлика и червен кестен. Наоми Уотс, например използва терапията на Бах активно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *