Хомеопатия – реалност и митове.

on

Хомеопатия е наука за лечение на организма от болести, чрез силата на знанието за природните билки. Тя е една много комплексна, сложна и профилирана наука, чийто цели се постигат плавно и бавно във времето. Масовото и практикуване в последните години и предпочитането й от мнозина пациенти и лекари, доказва благотворния й ефект върху организма и ефикасността й. Въпреки това погрешното практикуване на този иновативен метод, довежда до фатални последици понякога. Незнанието и неправилното практикуване на хомеопатията са основните виновници за това. Има редица заблуди, които витаят сред обществото и затова ние ще се опитаме да изброим някои реални факти и митове, свързани с този вид лечение.

Безвредност – този метод за лечение е напълно безвреден наистина, както за възрастни, така и за деца и бебета. Ефикасността му, обаче в редица състояния трябва внимателно да се прецени.

Бавно действие – това важи за хронични състояния, които трудно се превъзмогват и изчистват от организма. Обаче при остри състояния това е мит, правилно използваните хомеопатични медикаменти, могат доста бързо да повлияят организма.

Защитни сили на организма – истина е, че хомеопатичните средства задействат имунната защита на организма. Те спомагат правилния механизъм за лечение на болестта, а не я потискат и влошават. Укрепването на имунитета и задействането му е задача номер едно за този метод на лечение.

Настройка на ума – това е един от големите митове за науката хомеопатия. Някой хора смятат, че хомеопатичните средства действат, само защото те вярват в това. Това си е чиста заблуда, защото самовнушението може да ни помогне, но не и да ни излекува. Още повече при малки деца и бебета, хомеопатичното лечение действа, а те не могат да си самовнушават.

Обхват – истина е, че хомеопатията действа при изключително широк спектър на заболяванията. Уловката тук е не типа на заболяването, а фазата в която е открито то, за да успее метода да му повлияе.

Режим на хранене – заблудата, че хомеопатичното лечение се съпътства с определена диета е широко разпространена. За да действа тя не е нужно да спирате определени храни и напитки. По скоро здравословното хранене е допълнение към по-здравословен начин живот.

Хомеопатия е конвенционален метод за лечение и правилното му прилагане води до добри резултати, стига да се извършва от професионалисти запознати с материята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *